Budownictwo wczoraj i dzis : Zespół duński / norweski wygrywa konkurs dla Asker Sentrum

Plac działań w nowej pętli Asker Center w gminie Asker w Norwegii kontynuuje rozwój urbanistyczny w kierunku większego, bardziej dynamicznego centrum miasta.
DARK, ADEPT i zespół konsultantów właśnie wygrał międzynarodowy konkurs na rozwój miasta i rozbudowę Asker Center.
Ich propozycja projektu.
W pętli.
przedstawia zunifikowane, miejskie miasto dla sportowych i społecznych doświadczeń.
Więcej zdjęć i pełne informacje prasowe po przerwie.
Asker to popularna przedmieście szybko rosnącej stolicy Norwegii, Oslo.
Rozwijając więcej przestrzeni, aby pomieścić zróżnicowaną grupę mieszkańców i turystów, dynamiczne i gęste centrum miasta Asker zostanie zintegrowane z zielonym terenem rekreacyjnym F.
Yka / Elvely, na zachód od centrum miasta.
Gęste miasto.
otwarty park.
entuzjazm sportowy.
to wizja przyszłego miejskiego życia Askera, zagęszczona przez większą liczbę mieszkań, handlu detalicznego, usług i kultury, a jednocześnie rozszerzona o większe parki publiczne, place i place rekreacyjne.
Obszar Fanka, dziś służący jako arena sportu i działalności, będzie wykorzystywany i wpisany w miejski kontekst Askera.
Obraz ogólnego planu struktury dla Asker Sentrum.
In the Loop.
łączy miasto i rekreację, dołączając nową ścieżkę aktywności dla pieszych i rowerzystów do istniejącej struktury centrum miasta.
Dzięki pętli stare i nowe obszary miasta są połączone przez miejskie rozrywki i społeczności sportowe dla mieszkańców Asker.
Parki, place i place integrują się z obszarem stacji, domem kultury i obiektami handlowymi; zapewnienie łatwej orientacji i dostępności w centralnych miejscach publicznych.
Istniejący centralny plac działań jest rozproszony, aby rozszerzyć centrum miasta o nowe przestrzenie miejskie dla szerokiego spektrum obiektów rekreacyjnych i aren społecznych, gdzie ludzie gromadzą się wokół ulicznej koszykówki, łyżwy, hokeja na lodzie i wielu innych rzeczy.
W skali intymnej małe strefy cichej pozwalają na przypadkowe spotkania i towarzyskie spotkania lokalne.
plan Jury konkursu chwali.
W pętli.
za ogólną koncepcję urbanistyczną.
W swojej ocenie jury stwierdza: Pętla, która łączy cztery centralne punkty miasta, tworzy ekscytującą sekwencję różnych miejskich przestrzeni i przyczynia się do aktywacji całego centrum w znakomity sposób w porównaniu do wszystkich innych propozycji. Skandynawski zespół za zwycięską propozycją.
In the Loop.
składa się z DARK (N), ADEPT (DK), Bygganalyse (N), Esbensen (DK), Rambel (N) i ACT (DK).
Zespół DABERA był jedną z pięciu wstępnie zakwalifikowanych drużyn w konkursie, zgłoszonych przez gminę Asker i Asker Skiing Club.
Schemat głównej koncepcji propozycji planowania.
Od placu aktywności w nowym obszarze miasta do jednolitego miasta aktywności
[więcej w: kamieniarstwo wrocław, płytki granitowe, kamień elewacyjny ]

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Powiązane tematy z artykułem: kamień elewacyjny kamieniarstwo wrocław płytki granitowe